De therapie bij kinderen met plas- en poepproblemen zal bestaan uit:
Het onderzoek en de behandeling sluiten aan bij de belevingswereld van uw kind. Er wordt gebruik gemaakt van kindvriendelijk materiaal. Kinderen leren om hun bekkenbodem goed te voelen en te gebruiken. Ze krijgen zo weer vertrouwen in hun eigen lichaam. Het is belangrijk om thuis met uw kind de oefeningen te doen die u samen bij de kinderbekkenfysiotherapeut heeft geleerd.
Het vraagt een goede motivatie van uw kind, maar ook de medewerking van u als ouder. Hoe lang het traject van de behandeling duurt, is afhankelijk van de aard en de ernst van de klacht en hoe lang de klacht al bestaat.
De behandeling is meestal op verwijzing van huisarts, kinderarts, uroloog of andere specialist. U kunt bij de kinderbekkenfysiotherapeut ook direct zonder verwijzing een afspraak maken. De kinderbekkenfysiotherapeut zal indien nodig na het onderzoek met toestemming van u de huisarts/specialist benaderen voor overleg. Indien de arts het noodzakelijk acht zal aanvullend onderzoek worden verricht.
Kinderbekkenfysiotherapie wordt 18 keer vergoed vanuit de basisverzekering. Hoeveel behandelingen u daarnaast vergoed krijgt hangt af van uw aanvullende verzekering.
Bekkenfysiotherapeut Mariëlle Gielen richt zich op de behandeling en preventie van klachten in het gebied van de lage rug en bekken, lage buikorganen en de bekkenbodemspieren.
Ik ben geregistreerd Master bekkenfysiotherapeut, lid van het KNGF (Koninklijk Nederlands Genootschap Fysiotherapie) en NVFB (Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie bij bekkenproblematiek en pre- en post partum gezondheidszorg).
Geregistreerde bekkenfysiotherapie in Friesland